O aoga o le soifua maloloina abdominal round, maloloina abdominal round talafeagai mo le faitau aofaʻi, le faʻaogaina saʻo o metotia

O le a le uili o le manava?

O a ni aogā o le fa'aogaina o le uili fa'amalositino mo a'oa'oga fa'atatau?1, o le manava uili ma ua tatou iloa dumbbells, barbells ma isi meafaigaluega e eseese, o le a le tuuina mai ia i tatou le mamafa, ae mafai ona faaleleia atili le faigata o gaoioiga aoaoga.O le uili o le manava e mafai ona faʻamalositino maso o le tino, sooga, o se faʻamalosi laiti masani i aʻoaʻoga, o mea o le meafaigaluega aʻoaʻoga e masani lava ona faia i le palasitika, o le faʻamalositino autu o musele o le manava ma maso o le puimanava, sulu, lima. .

2, Faamanuiaga mo aʻoaʻoga O ā la aogā o aʻoaʻoga e mafai ona tatou aumaia iā i tatou e ala i le faaaogāina o lenei fesoasoani?E ui lava e foliga faigofie tele le meafaigaluega ma o le fausaga e matua faigofie lava, o se filifiliga sili ona lelei aʻoaʻoga mo le autu.I le faʻagasologa o le faʻaogaina o le uili o le manava, o le a matua manino le vaʻaia maso ma le malosi o maso.A matou tuʻuina atu le uili o le manava, o le a malosi le pulea o le centrifugal.Afai tatou te le lagona centrifugal, e taʻu mai ai e ono i ai se mea sese i le gaioiga.

I le taimi lava e tasi, pe a tatou toe faʻaaogaina le uili o le manava, o le ai ai se faʻalavelave faʻapitoa centripetal, lea e mafai ona sili atu le lelei o maso o le manava.Afai la e mafai ona tatou faʻaogaina lenei meafaigaluega fesoasoani e faʻamaeʻa ai se aʻoaʻoga masani, e mafai ona faʻamalosi atili ai le maso o le manava.
Mea faigaluega lapotopoto fa'aletino e fetaui mo le a le to'atele o tagata?O le a le auala sa'o e faaaoga ai?
1, talafeagai mo le faitau aofaʻi, e ui lava o le a sili atu le aʻafiaga, ae afai o le aʻoaʻoga e le o faʻataʻitaʻiina poʻo le malosi o le tagata lava ia e vaivai, o le faʻaaogaina lea o le meafaigaluega e faʻamalositino ai maso o le manava e faʻafefe i isi vaega maso e totogi ai. .

O le aʻafiaga o le faʻamalositino o maso o le manava o le a le maualuga tele, ma e mafai foi ona aumaia le mamafa tele i sooga tauau ma musele o le manava, e mafua ai le tele o manuʻa taʻaloga, o lea e fautuaina ai le meafaigaluega fesoasoani e tatau ona i ai se faʻavae patino mo le malosi. tagata e faataitai.


Taimi meli: Au-02-2023